Da li znaš da postoji srpski Etsy?

Autor: Komuna Redakcija

09/05/2024

Šta su Komuna i Etsy?

Komuna i Etsy su online platforme za ručno izrađene proizvode.

Ovakve platforme pružaju prostor umetnicima, zanatlijama i prodavcima koji stvaraju posebne i kreativne ručno rađene proizvode, da dođu do šire publike i direktno ih prodaju kupcima.

Platforme ovog tipa često nude alate za upravljanje prodajom, kao što su postavljanje cena, obračunavanje troškova dostave, kao i pružanje opcija za komunikaciju između kupaca i prodavaca.

Kupci mogu pregledati bogat asortiman ručno izrađenih proizvoda, uključujući odeću, nakit, umetnička dela, dekoracije za dom, i još mnogo toga, i direktno kupovati od prodavaca.

Zašto Etsy-ja nema u Srbiji?

Etsy nije dostupan u Srbiji zbog različitih razloga, uključujući zakonska ograničenja, logističke izazove i slično. Osim toga, kompanije poput Etsyja često prilagođavaju svoju globalnu prisutnost na osnovu tržišnih trendova, ekonomske situacije i drugih faktora. Moguće je da Etsy trenutno ne vidi Srbiju kao prioritetno tržište ili da postoje administrativni ili finansijski izazovi koji sprečavaju njihovu ekspanziju u našoj zemlji.

Šta Komunu čini posebnom e-commerce platformom?

Komuna je srpska startup kompanija. Čini je mali tim posvećenih ljudi, koji i sa malo resursa postižu rezultate vredne poštovanja.


Ono što izdvaja Komunu od drugih e-trgovinskih platformi je fokus na autentičnosti, ručnom radu i kreativnosti. Kupci često dolaze na Komunu u potrazi za jedinstvenim proizvodima koje ne mogu naći nigde drugde.

Komuna ima visoke kriterijume da bi neko postao prodavac, a jedan od uslova je i da su proizvodi ručno izrađeni. Pored toga, Komuna ima i tzv. “Premijum brendove”, najbolje među najboljima, koji kupcima garantuju poseban kvalitet proizvoda, pakovanja i fleksibilnu politiku povraćaja i zamene proizvoda.

Komuna je poznata po svojoj podršci prema održivosti i etičkom poslovanju. Mnogi prodavci koriste reciklirane materijale ili se bave proizvodnjom ekološki prihvatljivih proizvoda, što privlači kupce koji su svesni svoje odgovornosti prema okolini.

Pored toga što smo online platforma, sada već, tradicionalno, organizujemo Komuna market u okviru Weekend Bazzar Festa, i na taj način pružamo priliku prodavcima, da svoje proizvode predstave zainteresovanim kupcima, pravim ljubiteljima ručno izrađenih proizvoda, a kupci imaju priliku da pogledaju, isprobaju, pomirišu i okuse posebne domaće proizvode koji su dostupni online.

Zašto svi kupuju domaće proizvode preko Komune?

Komuna je izbor kupaca kada je reč o kupovini domaćih proizvoda iz više razloga.

Naš sajt se lako koristi i pregledan je, što kupcima kupovinu čini jednostavnom.
Pored toga, postoji mogućnost odabira različitih načina plaćanja i dostave porudžbina, imamo česte popuste i pogodnosti.

Imamo bogat asortiman proizvoda na jednom mestu, što je za kupce koji žele da podrže domaće brendove najlakši naćin, jer preko društvenih mreža predugo traje pronalaženje željenih proizvoda, što često dovede do toga da na kraju odustanu od kupovine.

Uverite se i sami već danas kako funkcioniše naša platforma i poručite ovog trenutka proizvod koji vas oduševljava.

Želiš da pokreneš prodaju na Komuni?

S obzirom da ste došli do ovog dela, verujemo da vam se dopala naša platforma. Zato vas pozivamo da nam se pridružite već danas, otvorite svoju web prodavnicu i postanete deo najveće handmade zajednice u Srbiji!