Naši najbolji prodavci na Komuni su žene!

skroz relax jastučić
Autor: Komuna Redakcija

03/03/2023

Iako bismo mogli još jednom da se poslužimo samo floskulom da će žene spasiti svet, nećemo, jer umesto toga imamo broj koji kaže da žene idu ka tome svom silinom. Od čak od 600 prodavaca na Komuni, više od 80 posto su žene! Žene preduzetnice koje su odlučile da ulože svoje vreme otvore online prodavnicu, da se posvete svojoj publici i mušterijama u potpunosti, kreiraju, prave, pakuju i šalju i to sve uz online prisustvo 24 sata dnevno, 7 dana nedeljno.

One su jasan znak da se sve veći broj žena odlučuje za preduzetnički iskorak te prednosti modernog poslovanja na internetu koji obezbeđuje brzinu i jednostavnost prodaje.

Slavimo žene preduzetnice!

Upravo su nas one inspirisale da ovogodišnji Dan žena obeležimo uz poruku OSMELI SE. Zato je i ovaj post posvećen našim najboljim ženama preduzetnicama, koje su postigle veliki uspeh na našoj platformi i ostvarile jubilarne prodaje prošlog meseca. OSMELILE su se da probaju nešto drugačije, često uz njihov redovan posao, van zone komfora.

Ovim putem želimo da istaknemo njihovu predanost svom brendu i njihov talenat, dok istovremeno slavimo snagu i dostignuća žena u poslovanju, s obzirom da su najbolji prodavci na Komuni upravo žene.

One nisu samo uspešne u prodaji svojih proizvoda, već su i lideri u svojim zajednicama i inspiracija drugima da prate svoje snove i da stvaraju. Njihov trud i zalaganje urodio je plodom, a mi vam sa zadovoljstvom prenosimo njihove utiske kao i korisne savete kako da i vaš biznis cveta u 2023. godini.

Harra Design - trendi aksesoari za kosu

Pojedini brendovi su na Komuni od samog početka i rastu zajedno sa nama. Kao što kaže Nikolina, osnivačica brenda Harra Design, “biti među prvima uvek ima svoje prednosti”. Složićemo se sa njom, jer je upravo Harra Design jedan od najboljih brendova na platformi sa jubilarnom 200. prodajom. S obzirom na to da su njeni aksesoari za kosu, posebno trake za kosu, jedan od najtraženijih proizvoda na marketu, zamolili smo je da sa nama podeli tajnu njenog uspeha.

Harrina crna traka najtraženija na marketu

“Izuzetno je važno podeliti sa svojim kupcima što više informacija i saveta, biti što detaljniji pri opisivanju proizvoda, zahvaliti im se na kupovini i odgovarati na upite od strane kupca u što kraćem roku. Jer svi vole efikasnost I ažurnost u poslu. Ali najvažnija stvar u poslovanju je zaista voleti to što radiš, samim tim će se ideje I inspiracije stvarati iz dana u dan.

Ukoliko ste se susreli sa Nikolinom i njenim brendom, složićete se da su njeni aksesoari za kosu pravljeni sa velikom ljubavlju od pažljivo biranih materijala kako bi dali pečat svakoj odevnoj kombinaciji. Na njenom web šopu ćete naći male znake pažnje ne samo za najvažnije žene u vašem životu: majku, ženu i ćerku, već i poklon za koleginicu ili prijateljicu.

Na svojoj online prodavnici, Nikolina, ima u ponudi i setove proizvoda. Kaže da je razlog jednostavan:

Kupci vole da kupuju u setovima. To je sjajna prilika za pravljenje inspirativnih poklon setova za svaku priliku, koje možete ponuditi kupcima po nekoj promotivnoj ceni.”

Ističe i da je fotografija proizvoda izuzetno važna kako bi privukla pažnju potencijalnog kupca:

Fotografije treba da budu kreativne i da kupac dobro vidi kako taj proizvod izgleda i kako može da se nosi. Takođe, dobro je da za svaki proizvod iz šopa imamo što više fotografija, iz svih uglova.

Na pitanje, šta bi poručila drugim prodavcima, odgovorila je:

Kao i u svakom poslu posvećenost je ključna stvar. Svaki dan treba posvetiti vreme da makar mali deo svog posla unapredite na bolje. Vremenom ćete zaključiti da ste poboljšali mnogo toga. Morate sami stvarati prilike a ne čekati da vam dođu na vrata. Promovišite vaše proizvode da biste dopreli do većeg broja potencijalnih kupaca. Ono što vam u tome može pomoći je timski rad sa Komuna marketom.”

FABRICCESSORIES marame: udobnost i stil u jednom

Milena, koja stoji iza brenda FABRICCESSORIES, poznata je po ručno rađenim maramama i šalovima sa dva lica. Pre dve godine je otvorila online prodavnicu na našoj platformi a prošli mesec je ostvarila svoju jubilarnu 150.prodaju i postala jedna od najuspešnih žena preduzetnica na Komuni. Uspela je da svoju ljubav prema stvaranju pretvori u uspešan biznis. Njene marame osvajaju srca žena širom Srbije, od ćerke do bake.

Milena je istakla je da je usluga digitalnog marketinga i saradnja sa našim timom bila uspešna i dovela do porasta njenih porudžbina tako što "izdvaja njen brend iz mase i daje mu notu sjaja koji ne prolazi neprimećeno".

Što s tiče njenih zasluga, Milena kaže da je kreativan rad ispunjava I da joj pruža šansu da stalno napreduje. Drugim prodavcima savetuje da “kada radite posvećeno na svom brendu i sa puno energije, onda bude prepoznat i nagrađen pažnjom. Zato hrabro radite na svojim idejama i dopustite i druge da vide svet vašim očima.

Ruke koje su stvorile brend SKROZ RELAX JASTUČIĆ

Ivanine zlatne ruke prave biljne terapeutske obloge za opuštanje koje nas vraćaju prirodi. Mogu se koristiti kao tople ili hladne obloge, za ublažavanje glavobolje, migrene, natečenih očiju, ublažavaju pritisak u sinusima I bol u mišićima. Izuzetno su korisni i za ublažavanja bolnih menstruacija. Ovo potvđuje I činjenica da je Ivana, osnivačica brenda SKROZ RELAX JASTUČIĆ, ostvarila prošlog meseca jubilarnu 150.prodaju na svom web šopu. Svoj uspeh je proslavila tako što je poklonila 150.kupcu set jastučića. Kao prava žena preduzetnica.

Ona tvrdi da je do ovog uspeha dovelo "svakodnevno ažuriranje i odgovarajuće kategorisanje proizvoda na šopu, urađena SEO optimizacija, jasno istaknute cene, kao i povremene akcije na pojedine proizvode."

Na Komuna marketu vredno prodaje svoje proizvode već skoro dve godine. I kao žena preduzetnica sada već uspešno koristi dostupne online alate. Razlog za pokretanje online prodavnice je Ivana podelila sa nama:

Shvatila sam da je mnogo lakše komunicirati preko web šopa nego preko DM-a na samom IG profilu. Potencijalni kupac u svako doba ima na raspolaganju šta je dostupno, kada poruči prozvode, brzo je obavešten o isporuci, a proizvod dobija u dogovoreno vreme, što je u današnjem slučaju online kupovine najvažnije.”

Podrška za žene preduzetnice

Iskoristite svaku priliku, ne samo Dan žena, da podržite žene preduzetnice, one koje su skupile hrabrost i odlučile da prate svoje snove. Jer svaka žena ima moć da promeni svet oko sebe, a lakše će u tome uspeti uz podršku, ne samo od najbližih, nego od nepoznatih ljudi koji će dati šansu njenom brendu i kupiti njen proizvod.

Podržite naše preduzetnice i na društvenim mrežama!