Originalni slavski pokloni sa kojima ćete oduševiti domaćine!

ATTACHMENT DETAILS slavski-pokloni-za-domacine-originalni-pokloni-sta-kupiti-za-slavu-poklon-za-slavu-komuna-market-vecera
Autor: Komuna Redakcija

29/11/2022

Koja je vaša prva asocijacija na slavu? Naša bi bila bogata trpeza, slavski kolač, sarma i druženje sa najbližima. Međutim, nešto što je takođe nezaobilazno kada se radi o odlasku na slavu jesu slavski pokloni! Pošto je sezona slava u jeku, decembarska tema bloga posvećena je upravo tome - slavskim poklonima.

Svi znamo da novogodišnji praznici uvek počinju slavama. Obeležavanje slave predstavlja visoko cenjeni praznik za sve pravoslavne vernike koji proslavljaju u krugu porodice.

Ukoliko ne znate šta da kupite domaćinima, za vas smo pripremili nekoliko predloga za slavski poklon koji možete pronaći već danas na našem sajtu!

1. Flaša domaćeg vina

Na Komuna marketu smo nedavno otvorili i novu kategoriju hrane i pića, stoga bi bio veliki propust kada ne bismo spomenuli i to da od sada na našem sajtu možete kupiti i domaća vina! Naš favorit je domaće vino od zove, Zovino vino, slatko-kiselkastog ukusa. Za domaćine koji se ipak drže tradicionalnog pića, nepogrešiv izbor je Zlatna šlijva od Akademske rakije.

2. Praznični venac ali na drugačiji način!

U Ekser i konac šopu nalaze se prave stvari za sve ljubiteljke kućne dekoracije koje vole da njihova kuća odiše prazničnom idilom. Zato u ovom delu preporučujemo string art venac sa personalizovanim natpisom, koji bi sigurno ukrasio svaki prostor u kojem se nađe! Dobra alternativa može biti i personalizovani venac od žice i suvog cveća sa imenom domaćina, koji će ukrasiti svaka vrata na kojima se pronađe.

img

3. Za sve entuzijastične kuvare ili kuvarice: ručno rezbarene višenamenske daske

 


Domaćini će jedva čekati da iznesu slavsko meze na dasci sa etno motivom. Njeni proizvođači kažu da kada iznesete na njoj posluženje, onda se sve brže pojede jer svi žele da gledaju dasku! Drugi predlog ide za ručno rezbarenu dasku za serviranje slavskog kolača i pogača. Ujedno i ukras koji je vredan slavske trpeze, daska je izrađena od drveta hrasta u jednom delu. Potpisujemo da će dovesti izgled slavske trpeze na drugi nivo i oduševiti goste!

img

 

4. Od vina do tanjira

 

Kada smo već kod slavske trpeze, moramo da spomenemo i setove za ručavanje! Naš favorit je ovaj jednostavan a efektan minimalistički glineni tanjir. Jednostavnošću forme i prefinjenim linijama učiniće svaki trenutak svečanim. Pored tanjira, neizostavan dodatak je i ovaj keramički svećnjak od terakota gline, koji se slaže uz ovu crno-belu kombinaciju.

img

5. Mirisna prirodna sveća

 

Sa svećama nikada ne možete pogrešiti! Na Komuna marketu imamo veoma širok izbor sveća, svakolikih oblika i mirisa, zato pažljivo birajte. Što se tiče slavske sezone, za kreiranje prijatnog ambijenta u dnevnoj sobi, najviše su nas oduševile ove dekorativne i mirisne sveće. Pored njih, prelepom nijansom žute boje osvajaju i prirodne slavske sveće od pčelinjeg voska koje mogu biti savršen dodatak slavskoj trpezi.

img

 

6. Pakovanje kafe zamenite sa držačem za kafu

 

Ukoliko su vaši domaćini veliki ljubitelji kafe, ove godine preskočite kupovinu običnog pakovanja kafe i opredelite se za drveni držač kapsula za kafu iz Laserman shopa. U zavisnosti od toga šta vaši domaćini preferiraju, odaberite stalak za Dolče Gusto ili stalak za Nespresso kapsule. Definitivno ćete ih oduševiti, a dodatno ćete ulepšati i njihovu svakodnevnu rutinu!

 

img

 

Celokupan asortiman proizvoda koji mogu biti deo savršenog i jedinstvenog poklona za vaše domaćine možete istražiti jednostavnim odlaskom na naš sajt! Za sva pitanja oko dostupnosti proizvoda, stojimo vam na raspolaganju.