Uskršnja dekoracija stola: 7 načina kako da ostavite utisak 

Autor: Komuna Redakcija

25/04/2024

Radost okupljenih tokom praznika u svakoj prilici povećava šarena i raskošna trpeza, ali i upečatjiva uskršnja dekoracija. Ove godine iznenadite svoje najmilije, porodicu i prijatelje detaljima koji očaravaju i ostavljaju bez teksta. Neka vas pitaju ODAKLE VAM TO

Recept za to su definitivno unikatni, ručno rađeni detalji poput posuđa, tanjira, šolja, podmetača, tacni ili svećnjaka te neobična jela i pića koja ostavljaju utisak. Izaberite dobra pića, uparite ih sa odgovarajućim predjelom i dezertima poput patea na hrskavom domaćem hlebu ili ručno rađene čokolade. 

Ispričajte priču o svakom proizvodu, o njegovom poreklu ili kako je nastao, ko ga je pravio. 

Ponudite okupljenima priliku da probaju nešto što nisu do sada. Uz priču dok se jelo degustira, stvorićete nezaboravno iskustvo kakvo samo može da pruži hrana koju ne jedemo svaki dan. Na kraju, to jeste recept zbog kojeg će se slavlje i trpeza u vašoj kući prepričavati drugima.

#1 Servirajte kolače na najlepšim ručno rađenim tanjirima 

Keramički tanjiri Ateljea Đir idealani su za slaganje najdivnijih sitnih kolača ili kiflica. Reč je o komadima koji i najjednostavnije kolačiće pretvaraju u raskošne i skupocene poslastice, mala umetnička dela koja od komada gline pa do finalnog oblika putuju čak dve nedelje. U njih je utkano mnogo snova, ideja i strpljenja kako biste vi na kraju mogli da ih koristite u svakodnevnim, ali i svečanim prilikama.

#2 Unikatni keramički svećnjaci za praznični efekat 

Unikatnim tanjirima dodajte unikatni keramički svećnjak i dobićete lep praznični efekat. Naš predlog je ovaj neobičan svećnjak koji se zove Dragon Egg tj. zmajevo jaje, koji će vašoj uskršnjoj trpezi dati atmosferu koja se ne sreće svaki dan.

#3 Birajte prirodne sveće 

Uvek birajte sveće od prirodnog sojinog ili pčelinjeg voska, jer će doprineti još toplijoj i prirodnijoj atmosferi, i potpuno su bezbedne za korišćenje, bez štetnih efekata prilikom sagorevanja. Naš predlog su sveće od prirodnog pčelinjeg voska brenda Mon'ami atelier.

Kada su u pitanju sveće od sojinog voska, preporučujemo vam sveće brenda Room of Nature, koje pored toga što sadrže prirodna mirisna ulja, imaju i drvene fitilje. Očaraće sve prisutne svojim izgledom i mirisom.

Ako ste pravi ljubitelji sveća i želite nešto više da saznate o prirodnim svećama, pročitajte naš tekst 5 prirodnih mirisnih sveća za tvoj dom.

#4 Cveće kao detalj uskršnje dekoracije stola

Jedna od opcija za centralni aranžman koji će odrediti i ostatak detalja na stolu, jeste vaza u koju možete staviti sveže cveće ili takozvane pamuk grane na koje možete okačiti ukrasna jaja.

#5 Ne zaboravite daske za posluživanje hleba 

Neko pravi brioš, neko slatku pogaču, neko kuglof, ali bilo koja varijacija ovog poludezerta postala je neizostavna i kao uskršnja dekoracija. Imamo za vas savršeni recept za čokoladni kuglof, ali i predlog za uskršnju dasku za posluživanje u različitim oblicima i od drveta. Ako su vaši gosti deca, onda daska u obliku zeca može biti simpatičan detalj, a ako su u pitanju odrasli, birajte neku od dasaka klasičnog oblika. 


#6 Korpica za uskršnja jaja mora biti praktična i lepa 

Ako organizujete Uskršnji doručak za celu porodicu, korpica za jaja vam može biti zgodna za tu brzu navalu na najlepša jaja koja će se ubrzo posle i pojesti. Ova korpica za jaja od jute, brenda Studio Milina, praktična je i višenamenska. Kada Uskrs prođe, korpica je idealna da u njoj držite voće.

Ne zaboravite da napravite mesta i za najlepša jaja koja nećete odmah pojesti. Unesite radost na vašu uskršnju trpezu drvenim držačima za jaja u obliku zeca. Brend Mac Macrame ima u ponudi unikatan set koji sadrži držače za jaja, tanjiriće i držače salveta, koji će vašu dekoraciju stola za Uskrs učiniti nezaboravnom.

#7 Uskršnji ručak uz domaće pivo 

Pre glavnog jela, ili možda pak za doručak uz kuvana jaja, servirajte nešto drugačije meze. Zapecite parčiće domaćeg hleba u rerni sa malo maslinovog ulja i belog luka i servirajte uz paštete brenda Neusatzer. Reč je o domaćim namazima od najfinijeg pilećeg i svinjskog mesa, čiji ukus podseća na fine francuske delikatese.

Namaze možete poslužiti i uz tost hleb uz dodatak turšije, kiselih krastavčića, čeri paradajza i uz čašu omiljenog pića. Naš predlog je da poslužite domaće kraft pivo iz serije Hipi dolina citrusno voćne kombinacije ukusa iz Komitet pivare. Vaši gosti će sigurno biti oduševljeni, čak i oni koji nisu ljubitelji piva. 

Za kraj ostavite najslađe i drugačije. Svoje goste upoznajte sa najfinijim ručno rađenim Aguara čokoladama. Naš predlog je Aguarina mlečna čokolada sa liofilizovanim voćem.

Dezert koji nije ni potrebno da vam dodatno objašnjavamo. 

Uskršnja dekoracija stola koja spaja

Najvažnije je da ste zajedno i da vreme praznika posvećujete zajedničkim iskustvima i druženju, prilici da utvrdite i produbite svoje odnose sa najmilijima. Mi smo osmislili ove detalje koji pričaju za sebe sa namerom baš da vam u tome i pomognu. Zajedno kreiramo prilike za pamćenje. 

Srećan Uskrs.